Määräaikainen/jatkuva

Vakuutusyhtiöt myyvät niin yhdelle matkalle tarkoitettuja määräaikaisia kuin vuoden kerrallaan voimassa olevia jatkuvia matkavakuutuksia. Kannattaa miettiä huolella, kumpi niistä on omalla kohdallasi se parempi ratkaisu. Ratkaisuperiaatteena on yksinkertaisesti se, kuinka monta kertaa vuoden aikana matkustat joko kotimaassa tai ulkomaille.

MÄÄRÄAIKAINEN MATKAVAKUUTUS on siis tarkoitettu yksittäiselle matkalle. Sen voimassaoloaika on verkossa tehtävien vakuutusten kohdalla useimmilla vakuutusyhtiöillä 45 vuorokautta tai 3 kuukautta. Jos matkasi kestää sitä kauemmin, joudut asioimaan vakuutusyhtiön kanssa joko puhelimitse tai toimistolla. Huomaa, että jokaisella vakuutusyhtiöllä on omat ikärajansa, jotka myös vaihtelevat sen mukaan, onko vakuutus otettu verkossa vai toimistolla. Eräät yhtiöt sallivat verkkovakuutuksen ottamisen esimerkiksi vain alle 75-vuotiaiden kohdalla, mutta toimistolla sellaisen voi parhaassa tapauksessa saada jopa hyväkuntoinen 99-vuotias.

JATKUVA MATKAVAKUUTUS uusitaan kerran vuodessa ja on voimassa koko seuraavan vuoden ajan. Useimmiten jo kahden vuosittaisen lomamatkan tekeminen tekee jatkuvasta matkavakuutuksesta sen edullisemman ja helpomman vaihtoehdon. Silloin voit huoletta lähteä matkalle aina, kun mieli tekee eikä sinun tarvitse edes tehdä minkäänlaista erillistä ilmoitusta vakuutusyhtiölle. Huomaa kuitenkin, että lähes poikkeuksetta myös jatkuva vakuutus on yhden matkan osalla voimassa vain 3 kuukauden ajan. Jos matkasi kestää sitä kauemmin, tulee sinun ottaa jo ennen matkasi alkua ylimääräinen jatkomatkavakuutus eli määräaikainen kertamatkavakuutus ylimenevien päivien osalle. Jollei kotivakuutukseesi tai luottokorttiisi kuulu matkavakuutusta tai sinulla ei ole kumpaakaan, on jatkuvan matkavakuutuksen osto hyvä vaihtoehto, onhan se voimassa myös Suomessa. Myös jatkuvan matkavakuutuksen voit tehdä verkossa, ja sitäkin koskee yllä mainittu huomautus ikärajoista.

Pidä mielessä, että sekä määräaikaisen että jatkuvan matkavakuutuksen saavat normaalisti vain Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt, joilla on voimassa oleva Kela-kortti.